tala fou

Tele televise atamai e fa'atau mo lou fale feso'ota'i ile 2022

E aunoa ma se masalosalo, o le TV o se tasi o masini sili ona taua i totonu o le fale.E ui ina sa faigofie ona filifili se TV ona e foliga tutusa uma, o le filifilia o se TV atamai i le 2022 e mafai ona avea ma tiga o le ulu.O le a le mea e filifili: 55 poʻo 85 inisi, LCD poʻo OLED, Samsung poʻo LG,4K po o le 8K?E tele filifiliga e fa'asili atili ai ona lu'itau.

Muamua, matou te le toe iloiloina TV atamai, o lona uiga o lenei tusiga e le o se lisi o filifiliga, ae o se faʻatauga taʻiala e faʻavae i luga oa matou suʻesuʻega ma tala mai mekasini faʻapolofesa lomia i luga o le initaneti.O le faʻamoemoe o lenei tusiga e le o le alu i faʻamatalaga faʻapitoa, ae ia faʻafaigofie mea e ala i le taulai atu i elemene taua tele e mafaufau i ai pe a filifilia le TV atamai sili mo oe.
I Samsung, o numera taʻitasi ma mataitusi e faʻaalia ai faʻamatalaga patino.Ina ia faʻaalia lenei mea, seʻi o tatou ave Samsung QE55Q80AATXC o se faʻataʻitaʻiga.O le uiga lenei o latou igoa:
Ae mo LG, e tutusa lava le tulaga.Faataitaiga,le faʻataʻitaʻiga LG OLEDnumera 75C8PLA o lona uiga o mea nei:
O televise atamai a Samsung o le UHD Crystal LED ma le 4K QLEDTV atamai.E aofia ai le Samsung AU8000 ma le Q60B.O nei TV atamai e itiiti ifo i le $800 le tau.
O LG, lea e tulaga lua i le maketi TV i le lalolagi atoa, o le Korea i Saute tele o televise atamai, ma o latou tulaga lelei e matua lelei lava.O LG faʻapitoa e lauiloa i le avea ma se lagolago tele o tekinolosi OLED, e oʻo lava i le tuʻuina atu o panels OLED i tagata tauva e pei o Philips ma Samsung.O tagata taʻalo e sili ona fiafia i le lagolago le atoatoa a le ituaiga mo HDMI 2.1 ma FreeSync ma G-Sync tulaga.E tatau foi ona matou taʻua le AI ThinQ na fausia i totonu o latou faʻaaliga.
Ma le mea mulimuli, mo i latou e na ona manaʻo i le mea sili, LG's OLED lineup e aoga le siakiina.O lenei faasologa e masani lava ona aofia ai le lima faasologa o TV atamai A, B, C, G ma Z. O loʻo i ai foi se faasologa o Saini, lea, aemaise lava, e ofoina atu se mea fou i le tulaga o se faʻaaliga faʻaalia.E te mauaina i latou i totonu o TV atamai sili ona ofoina mai e LG i le taimi nei.O faʻataʻitaʻiga lelei o LG OLED Z2 (atonu e tele sefulu afe o latou!), B2 poʻo C1.Mo se faʻataʻitaʻiga matagofie i le lapoʻa saʻo, ia sauni e faʻailoa le $2,000 pe sili atu.
I le 2022, o le a mafai ona e filifili i le va o tekinolosi mata eseese e lua mo lau TV atamai: LCD poʻo le OLED.O le mata LCD o se pupuni ma se laulau o loʻo i ai se vaega o tioata vai o loʻo faʻatonutonuina e le faʻaogaina o se eletise eletise.Talu ai o tioata lava latou e le tuʻuina atu le malamalama, ae naʻo le suia o latou meatotino, latou te manaʻomia se faʻamalamalamaga (backlight).
Ae ui i lea, o le tau faʻatau e tumau pea o se faʻailoga taua.O le lelei o mata o le OLED e sili atu le taugata nai lo mata LCD tutusa.O mata OLED e mafai ona faaluaina le tau.I le isi itu, aʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia le tekonolosi OLED,LCDe sili atu le maufetuuna'i lau mata ma o lea e mafai ona sili atu tupe teufaafaigaluega i se taimi umi.
I se faapuupuuga, afai e te le manaʻomia, o le filifili mo le LCD i luga ole OLED atonu o le filifiliga sili atu lea.Afai o loʻo e suʻeina se TV atamai e matamata TV ma nai faʻasologa TV mai lea taimi i lea taimi, o le ata LCD o le filifiliga sili lea.I le isi itu, afai o oe o se tagata faʻaoga mamafa pe naʻo le manaʻomia, aemaise lava pe a mafai e lau paketi, lagona le saoloto e filifili se OLED Smart TV.
I luga o le maketi o le ae maua ai le LED, IPS LCD, QLED, QNED NANOCELL poʻo le Mini LED ma nei igoa.Aua le popole aua ua na'o ni fa'ata'amilosaga o tekinolosi autu e lua o lo'o fa'amatalaina i luga.
Smart TV ma Full HD (1920 x 1080 pixels), 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels) po'o le 8K (7680 x 4320 pixels) e mafai ona maua i le taimi nei i luga o le maketi.Full HD ua fa'aitiitiga masani ma o lea ua na'o fa'ata'ita'iga tuai pe fa'atau atu.O lenei fa'amatalaga e masani ona fa'aalia i luga o televise lapopo'a e tusa ma le 40 inisi.
E mafai ona e fa'atau se 8K TV i aso nei, ae e le aoga tele aua e toetoe lava a leai se mea.8K TV o loʻo maua le lauiloa i le maketi, ae o le taimi nei ua naʻo se faʻataʻitaʻiga o tekinolosi a le gaosiga.Lenei, faʻafetai i le faʻafouga, ua mafai ona e "laʻititi" fiafia i lenei uiga ata.
I se faaupuga faigofie, High Dynamic Range HDR o se metotia e faʻaleleia ai le lelei o pixels e fausia ai se ata e ala i le faʻamamafaina o latou susulu ma lanu.O TV HDR e fa'aalia lanu fa'atasi ai ma lanu fa'anatura, sili atu le susulu ma sili atu le fa'atusatusaga.O le HDR e faʻateleina le eseesega i le susulu i le va o pito sili ona pogisa ma sili ona susulu i se ata.

E ui e taua le faʻalogo i le tele o lau poʻo le tekinolosi mata, e tatau foi ona e gauai totoʻa i le fesoʻotaʻiga o lau TV atamai.I aso nei, o TV atamai o fa'asalalauga fa'asalalau moni, lea o lo'o i ai le tele oa tatou mea fa'afiafia.


Taimi meli: Sep-13-2022